دسته بندی نشده

آیا قرص ال دی (LD) نازایی میاره؟

مصرف بی رویه قرص ال دی
Rate this post

به چه کسی نازا گفته می‌شود؟

نازایی یا ناباروری بیماری بسیار شایعی است که به ناتوانی زوجین برای باردار شدن پس از یک سال تلاش مداوم و بدون استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری گفته می‌شود. نازایی ممکن است به دلایل مختلف، از جمله عوامل هورمونی، مشکلات تخمک‌گذاری، آسیب‌های فیزیکی به رحم یا لوله‌های فالوپ، و نقص‌های ژنتیکی رخ دهد. درمان نازایی ممکن است با دارو، جراحی، تکنولوژِی کمک باروری یا ترکیب این روش‌ها امکان‌پذیر باشد. مراجعه به یک متخصص زنان و ارولوژیست به زوجین کمک می کنند که علت ناباروری تشخیص داده شود.

نازایی با قرص ال دی

چه عواملی باعث نازایی یا ناباروری می شود؟

علل مختلفی برای نازایی زنان وجود دارد، که شامل موارد زیر می‌شود:

  • اختلالات تخمک‌گذاری: اختلال در چرخه قاعدگی که باعث می‌شود تخمک‌گذاری به طور منظم انجام نشود. زنانی که قاعدگی منظم ندارند، اغلب تخمک گذاری هم نمی کنند.
  • مشکلات در لوله‌های رحم: لوله‌های فالوپ بسته یا آسیب دیده، از رسیدن تخمک به رحم و یا حرکت اسپرم به سمت تخمک جلوگیری کرده و باعث ناباروری ویا حاملگی خارج از رحم می شوند.
  • بیماری‌ التهابی لگن: بیماری التهابی لگن یا اختلال التهابی لگن (PID)، به عفونت قسمت فوقانی سیستم تولید مثل زنان از جمله رحم، لوله‌های فالوپ، و تخمدان، و در داخل لگن گفته می شود که باعث آسیب و یا انسداد به لوله‌های فالوپ می‌شوند.
  • ناهنجاری‌های رحم:  فیبروئید یا پولیپ و اندومتریوز از جمله اختلالاتی هستند که باعث ناباروری می شوند. اندومتریوز (Endometriosis) یا نابه‌جایی آستر رحم یکی از اختلالات رحمی است که یاخته‌های آستر رحم در بیرون از رحم رشد می کنند و این حالت زمانی رخ می‌دهد که غدد آستری (آندومتریال) و بسترهٔ رحم، در بیرون از آستر رحم (آندومتر) و ماهیچه زهدان رشد کنند.
  • عوامل مربوط به گردش خون: مسائل در جريان خون بر تولید تخمک ها و هورمون ها تأثیر می‌گذارد.
  • بالاتر رفتن سن: اصولا با افزایش سن زوجین، ذخایر تخمک و کيفيت تخمک کاهش می یابد.
  • بیماری و مشكلات هورموني: بیماری تیروئید، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و سایر اختلالات هورمونی از جمله نقص در تولید هورمون‌های لازم برای باروري، مانند پرولاکتین یا تستوسترون، می تواند بر تخمک گذاری تأثیر بگذارد و منجر به ناباروری شود.
  • عوامل ژنتيكي: نقص ژنتيك يا بيماري هائي كه منجر به کاهش باروری مي شود.
  • اضافه وزن یا کمبود وزن: زنانی که دارای اضافه وزن یا کمبود وزن هستند، بیشتر دچار اختلالات تخمک گذاری می شوند.

قرص ضدبارداری ال دی

قرص‌ ال دی یک نوع قرص ضد بارداری (Contraceptive Pill) با دوز پایین است که معمولاً به عنوان روشی برای پیشگیری از بارداری استفاده می‌شود و به صورت خوراکی مصرف می‌شوند. این قرص‌ها حاوی هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون یا تنها پروژسترون هستند و به منظور جلوگیری از تخمک گذاری (Ovulation) عمل می‌کنند. استفاده از قرص‌های ضد بارداری ال دی نیاز به نسخه پزشک دارد و قبل از شروع مصرف، مشورت با پزشک ضروری است. قرص ضدبارداری ال دی، حاوی هورمون‌های استروژن و پروژسترون است که با تنظیم سیکل هورمونی بدن، از تخمک‌گذاری جلوگیری می‌کند تا بارداری اتفاق نیفتد.

عوارض قرص ال دی

نحوه مصرف قرص ال دی برای جلوگیری از بارداری

طریقه مصرف قرص ال دی بسیار ساده است. برای مصرف قرص ال دی معمولاً توصیه می‌شود که روزانه یک قرص، همانطور که پزشک تجویز کرده است، مصرف شود. باید هر روز در یک زمان مشخص، برای مثال شب‌ها قبل از خواب، قرص خورده شود تا اثربخشی دارو حداکثر باشد. همچنین لازم است که دوره ۲۱ روز مصرف قرص به دنبال ۷ روز وقفه پیروی شود، مگر اینکه دکتر تجویز دیگری داشته باشد. در طول ۷ روز وقفه، خونریزی قاعدگی اتفاق می‌افتد و پس از آن، بسته جدید باید شروع شود.

در صورتی که قرص ال دی را در روز اول پریودی خود مصرف کنید، از روز اول شروع می‌شود و باید هر روز در همان زمان مصرف کنید. اگر قرص را در روزی از ماهی که پریود نیستید شروع کنید، باید همچنان هر روز قرص را مصرف کنید و بعد از هفته‌ی هفتم، قرص های جدید را شروع کنید.

مهم است که قرص ال دی را به صورت منظم و بدون از دست دادن هیچ روزی مصرف کنید تا بهره‌وری آن بالا باشد. در صورتی که قرص را در زمان مشخصی از روز مصرف می‌کنید، همین زمان را هر روز برای مصرف قرص ال دی انتخاب کنید تا فراموشی و اختلال در روال مصرف را کاهش دهید. به عنوان مثال، می‌توانید همیشه قرص را همزمان با صبحانه یا قبل از خواب مصرف کنید. همچنین، برای بهبود اثربخشی قرص ال دی، می‌توانید آن را با یک لیوان آب یا همراه با غذا مصرف کنید.

مهمتر از همه، توصیه می‌شود که با پزشک خود مشورت کنید تا به شما راهنمایی دقیق‌تری در مورد مصرف قرص ال دی بدهند، زیرا هر شخصی نیازهای خاص خود را دارد و پزشک شما می‌تواند بهترین توصیه‌ها را برای شما ارائه دهد.

   تاثیر قرص ال دی بر نازایی

عوارض قرص ال دی بر نازایی

قرص ال دی یکی از متداول‌ترین روش‌های برنامه ریزی خانواده است و استفاده از این قرص به شما کمک می‌کند سیکل منظمی داشته باشید و باروری خود را کنترل کنید. استفاده از قرص ال دی طبق دستور پزشک و با رعایت میزان مصرف مناسب نازایی را ایجاد نمی‌کند، اما مصرف نادرست و یا افراطی قرص ال دی همانند هر داروی دیگری ممکن است عوارض جانبی داشته باشد و حتی منجر به نازایی شود. به همین دلیل، قبل از شروع مصرف قرص ال دی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. برخی از مضرات قرص ال دی عبارتند از:

  • لکه بینی و تغییرات در چرخه قاعدگی

مصرف قرص ال دی ممکن است باعث تغییرات در نوع و شدت پریودی شما شود. برخی از افراد ممکن است خونریزی بیشتر یا کمتری را تجربه کنند.

  • کاهش تولید و کیفیت تخمک:

مصرف نادرست قرص ال دی می‌تواند باعث کاهش تولید تخمک شود و کیفیت آنها را کاهش دهد.

  • اختلال در عملکرد تخمدان:

مصرف نادرست قرص ال دی نیز می‌تواند باعث اختلال در عملکرد تخمدان شود و باعث نازایی شود. قرص ال دی به همین دلیل که هورمون تستوسترون را در بدن کاهش می‌دهد، موجب کاهش خودبخود میل جنسی و کاهش تخمک گذاری می‌شود.

  • حالت تهوع و مشکلات گوارشی:

یکی از عوارض شایع قرص ال دی حالت تهوع است که می‌تواند برای زنانی که این قرص را مصرف می‌کنند، ناراحت‌کننده باشد. همچنین، ممکن است با مشکلات گوارشی مانند اسهال یا یبوست روبرو شوند که نیاز به تغییر در رژیم غذایی یا مشاوره پزشکی دارد.

  • ترشحات واژینال :

ممکن است بعضی از افراد دچار تغییرات در ترشحات واژنی شوند، از جمله افزایش یا کاهش ترشحات. علاوه بر این، مصرف این دارو ممکن است منجر به تغییرات در ترکیب و pH محیط واژن شود که ممکن است باعث عفونت‌های واژینال شود.

  • تغییر در وزن:

برخی از افراد ممکن است در طول مصرف قرص ال دی تغییر وزنی تجربه کنند. ممکن است وزن شما افزایش یا کاهش یابد.

  • درد سینه و تغییرات حساسیتی:

برخی از زنان ممکن است به عوارض جانبی مانند درد و حساسیت در منطقه سینه دچار شوند. این علائم نیاز به ارزیابی پزشکی دارند تا مشکلات جدی‌تری از جمله توده‌های پستان از دست رفته نشود.

  • سردرد های مکرر و تغییرات خلقی و روحی:

برخی از افراد ممکن است در طول مصرف قرص ال دی سردردهای مکرر و تغییراتی در خلق و روحی خود تجربه کنند، مانند: افسردگی، اضطراب یا تغییرات در خواب. این مشکلات ممکن است برای فرد ناراحت‌کننده باشد و نیاز به مشاوره پزشکی دارد تا راهکار مناسبی برای مدیریت آن‌ها پیدا شود.

عوارض قرص ال دی

قرص ال دی نازایی میاره؟

با این حال، این عوارض جانبی معمولاً گذرا و نسبتاً خفیف هستند، و از طرف دیگر ممکن است برای هر فرد متفاوت باشند.  در صورتی که هر عوارض جانبی نگران کننده یا ناخواسته‌ای تجربه می‌کنید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا مشکل را بررسی کند و راهنمایی لازم را ارائه دهد.

بهراد رویش رویان با تولید محصولات نازایی مانند آندومتر بیوپسی همیشه کنار شما بانوان عزیز می باشد.

برای جلوگیری از نازایی ناشی از مصرف قرص ال دی، بهتر است از دستور پزشک خود پیروی کنید و قرص را به دقت و به صورت منظم مصرف کنید. همچنین، دوره‌های مناسب برای استراحت تخمدان و عدم مصرف قرص ال دی می‌تواند کمک کننده باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *