دسته بندی نشده

همه چیز درباره طلاق بخاطر نازایی زن یا مرد

طلاق بخاطر نازایی زن - بهراد رویش رویان
3/5 - (1 امتیاز)

نازایی یکی از مشکلات اصلی در زندگی زناشویی است که متأسفانه منجر به طلاق می‌شود که البته برخی از زوجین با کمک  روش‌های درمانی و آزمایشگاهی و کمک گرفتن از فلوشیپ نازایی این مشکل را برطرف می‌کنند. برخی از زوجین که ملاک آنها بارداری طبیعی است، با توجه به شرایط که وجود دارد، می‌توانند از یکدیگر جدا شوند که البته شرایطی برای جدایی از مردی که عقیم است و زنی که مشکل ناباروری دارد هم وجود دارد که در ادامه بیشتر در مورد طلاق بخاطر نازایی زن با شما صحبت خواهیم کرد.

 

قوانین طلاق نازایی

قوانین طلاق به خاطر نازایی به این صورت است که اگر بعد از 5 سال که زوجین رابطه جنسی دارند، بارداری صورت نگرفت، زن یا مرد می‌تواند با کمک یک وکیل، به دلیل عسر و حرج از همسر خود درخواست جدایی کند. البته نازایی زن و مرد باید توسط پزشکی قانونی تأیید شود و سپس زوجین می‌توانند به دادگاه مراجعه کنند و ادعای جدایی خود را مطرح کنند.

 

طلاق زن نازا

شرایط طلاق در شرایط نازایی - بهراد رویش رویان

یکی از دعاوی تقریباً پیچیده در دادگاه ها، مربوط به دعوای طلاق می‌شود که متأسفانه هنوز هم برخی از پرونده‌ها مربوط به ناباروری زن می باشد و در این بین، مخالفت زن هم نمی‌تواند مانعی برای جدایی ایجاد کند. در صورتی که در موارد فسخ نکاح موردی بر جدایی به خاطر نازایی نباشد، مرد ضمن جدایی از همسر خود به این دلیل، باید کلیه حق و حقوق زوجه را تمام و کمال بپردازد.

 شرایط طلاق زن نازا

قوانین طلاق برای زنان نازا

مرد با توجه به ماده 1133 قانون مدنی در هر زمانی که اختیار کند می‌تواند، حقوق مالی زوجه را پرداخت کرده و او را طلاق دهد. بالعکس، اگر زن به دلیل عقیم بودن مرد اقدام به جدایی کند، باید مدرکی از پزشک قانونی را به دادگاه ارائه دهد، ناباروری به هیچ عنوان دلیلی محسوب نمی‌شود که زن از حق و حقوق خود صرف نظر کند. حال اگر دلیل جدایی به خاطر ناباروری زن باشد، مرد باید آزمایش‌های لازم مبنی بر ناباروری زن را در دست داشته باشد و در این شرایط بهتر است از تخصص و دانش وکیل هم بهره‌مند شود.

در ابتدا مرد باید در سامانه تصمیم طلاق و انتخاب طلاق ثبت نام کند و سپس در جلسه‌های مشاوره قبل از طلاق هم شرکت کند؛ چراکه تنها در این شرایط می‌تواند گواهی عدم انصراف در طلاق را دریافت کند. مرد سپس باید از طریق یکی از شعبات دفتر خدمات الکترونیک قضایی به تنظیم و ثبت دادخواست طلاق اقدام کند.

مرد باید تمامی حقوق زن از جمله نفقه، مهریه و … را هم پرداخت کند و گواهی را مبنی بر عدم امکان سازش را هم به دادگاه ارائه دهد. در پایان زن و مرد به محضر برای جاری شدن صیغه جدایی و طلاق می‌توانند مراجعه کنند.

 

طلاق به دلیل نازایی زوجین

قوانین طلاق برای زن نازا

همان‎طور که گفته شد مرد به دلیل نازایی زن می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست خود را مطرح کند، البته بدون داشتن مدرک هم مرد این اختیار را دارد که با پرداخت حقوق کامل زن او را طلاق دهد. ولی اگر جدایی به دلیل ناباروری باشد، بهترین کار این است که مدرکی برای اثبات دلیل خود هم به دادگاه عرضه کند.

در صورتی که زن قصد داشته باشد به خاطر عقیم بودن مرد از او جدا شود باشد، باید مدرکی از پزشک قانونی برای اثبات این ادعای خود تهیه کند و همچنین باید 5 سال از زندگی و رابطه زناشویی آن‌ها هم گذشته باشد. تنها در این صورت با دریافت حق و حقوق خود به این دلیل می‌تواند از مرد جدا شود.

طبق تحقیقات انجام شده حدود 40 درصد از مشکلات مربوط به ناباروری به خاطر مشکلات جسمی مردان است که البته در حال حاضر با وجود مراکز تخصصی درمانی و آزمایشگاهی امید باروری در زوجین بسیار بالا رفته است. البته ملاک اصلی بارداری به صورت طبیعی است، ولی اگر بعد از 5 سال رابطه زناشویی زن حامله نشود، به دلیل اینکه با بالا رفتن سن زن احتمال بارداری پرخطر وجود دارد، می‌تواند درخواست طلاق خود را مطرح کند.

 

حکم زن نازا

فرزندآوری مهم‌ترین وظیفه زن در خانواده است و مرد در صورتی که متوجه نازایی زن شود، می‌تواند از او جدا شود که البته با این وجود هم باید مهریه و حق و حقوق او را کامل پرداخت کند. در قانون ایران حق طلاق با مرد است و مرد می‌تواند با انجام دادن تشریفات اداری و قانونی از همسر خود به دلایلی از جمله ناباروری جدا شود و البته که روش‌های درمانی مانند ای وی اف وجود دارند، ولی ملاک اصلی باروری به صورت طبیعی است.

 

مهریه زن نازا

جدایی در شرایط نازایی زنان - بهراد رویش رویان

در بحث مربوط به جدایی که به دلیل نازایی زن است، این سؤال بسیار مطرح می‌شود که آیا مهریه به زن تعلق می‌گیرد یا خیر؟

همه ما می‌دانیم که مهریه حق زن است و حتی اگر مرد به دادگاه مدرکی بر ناتوانی زن برای بارداری زن ارائه دهد، باز هم باید تمام و کمال مهریه او را بپردازد. در صورتی هم که مرد از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کند، زن این قدرت را دارد که توسط قانون پیگیر مطالبه مهریه خود باشد.

مهریه در حقیقت پشتوانه زن است و مرد باید آن را پرداخت کند. شاید برخی از افراد اینگونه تصور کنند که زن نازا مهریه دریافت نمی‌کند، اما واقعیت امر این نیست. تنها زمانی که زن باکره باشد و دخول صورت نگرفته باشد، مهریه به او تعلق نمی‌گیرد. حتی اگر زن قبل از ازدواج هم بداند که نازا بوده ولی این موضوع را به مرد نگوید، باز هم این حق را دارد که بعد از ازدواج اگر به این دلیل جدا می‌شود، مهریه خود را مطالبه کند.

 

سخن پایانی

همان‌طور که توضیح دادیم، مرد می‌تواند به دلیل نازایی از همسر خود با پرداخت کامل مهریه جدا شود و در صورتی هم که مشکلات جسمی مرد باعث ناباروری زن شوند، زن بعد از گذشت 5 سال از رابطه زناشویی خود، می‌تواند با ارائه مدرک مبنی بر عقیم بودن مرد به دادگاه از همسر خود طلاق بگیرد.

بهراد رویش رویان با تولید محصولات نازایی مثل کاتتر انتقال جنین تلاشی در راستای باروری زوجین و نگهداری خانواده ها کرده است.

 

سؤالات متداول

  • در چه صورتی زن می‌تواند از مردی که عقیم است جدا شود؟

5 سال از رابطه زناشویی آنها بگذرد و مدرکی دال بر عقیم بودن مرد را به دادگاه ارائه دهد.

  • مهریه به زن نازا بعد از طلاق تعلق می‌گیرد؟

بله به صورت کامل

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *